Urządzenia i Akcesoria
Pasztet z dorsza
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
30 porcji
Składniki
-
1 czerstwą bułkę podzieloną na kawałki
-
mleko ilość do namoczenia bułki
-
40 g masła pokrojonego na kawałki, plus ilość do natłuszczenia formy
-
bułka tarta ilość do oprószenia formy
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
800 g fileta z dorsza, bez skóry, mrożonego, uprzednio rozmrożonego i osuszonego dokładnie ręcznikiem papierowym, pokrojonego na kawałki800 g fileta z dorsza, bez skóry świeżego, pokrojonego na kawałki
-
4 jajka
-
10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
10 g koperku, świeżego tylko liście
-
2 łyżeczki estragonu, suszonego
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
75.6 mg
Białko
5.7 g
Kalorie
207.2 kJ /
49.5 kcal
Tłuszcz
2.2 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
1.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA KASZUBSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tatar z łososia z imbirem
15 min
Tatar
15 min
Tatar ze śledzia
10 min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 min
Jajka faszerowane łososiem
45 min
Rolada rybna ze śliwką zawinięta w boczek
1 godz. 20 min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 godz. 15 min
Rolada szpinakowa z łososiem
2 godz. 50 min
Śledzie w sosie makowym
1 godz. 30 min
Pulpety z karpia w galarecie
4 godz. 10 min
Gulasz z ryb i owoców morza
45 min
Pasztet pieczarkowy
2 godz. 50 min