
Urządzenia i Akcesoria
Pasztet z dorsza
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
30 porcji
Składniki
-
czerstwą bułkę podzieloną na kawałki1
-
mleko ilość do namoczenia bułki
-
masła pokrojonego na kawałki, plus ilość do natłuszczenia formy40 g
-
bułka tarta ilość do oprószenia formy
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
fileta z dorsza, bez skóry świeżego, pokrojonego na kawałki800 g
-
jajka4
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście10 g
-
koperku, świeżego tylko liście10 g
-
estragonu, suszonego2 łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
49.5 kcal /
207.2 kJ
Białko
5.7 g
Tłuszcz
2.2 g
Węglowodany
1.9 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
75.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA KASZUBSKA
10 Przepisów
Polska
Polska