Pasztet z dorsza

Pasztet z dorsza

4.0 53 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
30 porcji

Składniki

  • czerstwą bułkę podzieloną na kawałki
    1
  • mleko ilość do namoczenia bułki
  • masła pokrojonego na kawałki, plus ilość do natłuszczenia formy
    40 g
  • bułka tarta ilość do oprószenia formy
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • fileta z dorsza, bez skóry świeżego, pokrojonego na kawałki
    800 g
    800 g fileta z dorsza, bez skóry, mrożonego, uprzednio rozmrożonego i osuszonego dokładnie ręcznikiem papierowym, pokrojonego na kawałki
  • jajka
    4
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    10 g
  • koperku, świeżego tylko liście
    10 g
  • estragonu, suszonego
    2 łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 49.5 kcal / 207.2 kJ
Białko 5.7 g
Tłuszcz 2.2 g
Węglowodany 1.9 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 75.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...