
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 czerstwą bułkę, podzieloną na kawałki
- mleko, ilość do namoczenia bułki
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki, plus ilość do natłuszczenia formy
- bułka tarta, ilość do oprószenia formy
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
-
800
g fileta z dorsza, bez skóry, świeżego, pokrojonego na kawałki
lub 800 g fileta z dorsza, bez skóry, mrożonego, uprzednio rozmrożonego i osuszonego dokładnie ręcznikiem papierowym, pokrojonego na kawałki - 4 jajka
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 10 g koperku, świeżego, tylko liście
- 2 łyżeczki estragonu, suszonego
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 207.2 kJ / 49.5 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 75.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 Min
Tatar ze śledzia
10 min
Tatar z łososia z imbirem
15 min
Biała kiełbasa z konfiturą cebulową
1h 10min
Hekele
2 Std. 40 Min
Pulpety z karpia w galarecie
4h 10min
Klops z papryką i jajkiem
1 godz. 40 min
Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym
1 godz. 45 min
Wielkanocny pasztet jajeczny
1 godz. 5 min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 Std. 15 Min
Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą
10 min
Pasztet na Wielkanoc
2 godz. 10 min