Pasztet z dorsza
TM6 TM5

Pasztet z dorsza

4.0 (51 ocen)

Składniki

  • 1 czerstwą bułkę, podzieloną na kawałki
  • mleko, ilość do namoczenia bułki
  • 40 g masła, pokrojonego na kawałki, plus ilość do natłuszczenia formy
  • bułka tarta, ilość do oprószenia formy
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 800 g fileta z dorsza, bez skóry, świeżego, pokrojonego na kawałki
    lub 800 g fileta z dorsza, bez skóry, mrożonego, uprzednio rozmrożonego i osuszonego dokładnie ręcznikiem papierowym, pokrojonego na kawałki
  • 4 jajka
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 10 g koperku, świeżego, tylko liście
  • 2 łyżeczki estragonu, suszonego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
207.2 kJ / 49.5 kcal
Białko
5.7 g
Węglowodany
1.9 g
Tłuszcz
2.2 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Błonnik
0.2 g
Sód
75.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy