
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 czerstwą bułkę podzieloną na kawałki
- mleko ilość do namoczenia bułki
- 40 g masła pokrojonego na kawałki, plus ilość do natłuszczenia formy
- bułka tarta ilość do oprószenia formy
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
-
800
g fileta z dorsza, bez skóry świeżego, pokrojonego na kawałki
lub 800 g fileta z dorsza, bez skóry mrożonego, uprzednio rozmrożonego i osuszonego dokładnie ręcznikiem papierowym, pokrojonego na kawałki - 4 jajka
- 10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
- 10 g koperku, świeżego tylko liście
- 2 łyżeczki estragonu, suszonego
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 49.5 kcal / 207.2 kJ
- Białko
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Węglowodany
- 1.9 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Sód
- 75.6 mg