Urządzenia i Akcesoria
Cukinie z miętą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
7 gałązek mięty, świeżej tylko liście
-
2 ząbki czosnku
-
50 g oliwy z oliwek
-
500 g cukinii bez gniazd nasiennych, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2 g
Kalorie
537.5 kJ /
128.5 kcal
Tłuszcz
12.7 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
2.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Tylko 5 składników
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dressing z awokado i bazylii
10 min
Sałatka ziemniaczana z boczkiem i roszponką
45 min
Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami
20 min
Cukinia w pomidorach
25 min
Chłodnik z sałaty z marynowaną rzodkiewką i pesto z liści rzodkiewki
25 min
Makaron z makrelą i cytryną
30 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
45 min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 min
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1 godz. 20 min
Pasta z cukinii i czosnku
55 min
Marynata jabłkowa
10 min
Sałatka z bobu i pomidorków z cytrynowym winegretem
30 min