Urządzenia i Akcesoria
Cukinie z miętą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
7 gałązek mięty, świeżej tylko liście
-
2 ząbki czosnku
-
50 g oliwy z oliwek
-
500 g cukinii bez gniazd nasiennych, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2 g
Kalorie
537.5 kJ /
128.5 kcal
Tłuszcz
12.7 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
2.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Tylko 5 składników
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pikantny brokuł z kokosową posypką
35 min
Ostry sos z bananów
35 min
Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową
35 min
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
1 godz. 10 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
45 min
Bakłażany bhurta
30 min
Sos gribiche
20 min
Pasta z cukinii i czosnku
55 min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1 godz.
Pasta z marchewki z migdałami
15 min
Fasolotto z kalafiorem
13 godz. 55 min
Sałatka z bobu i pomidorków z cytrynowym winegretem
30 min