
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 - 40 g płatków owsianych, górskich
- 40 g białka w proszku waniliowego (patrz wskazówka)
- 150 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
- 180 g daktyli Medjool, bez pestek pokrojonych na kawałki (ok. 10 sztuk)
- 80 g masła orzechowego
-
15 - 20
g syropu z agawy
lub 15 - 20 g syropu klonowego - 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 218.1 kcal / 913.3 kJ
- Białko
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Błonnik
- 2.8 g