Batony proteinowe

Batony proteinowe

4.7 194 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
8 sztuk

Składniki

  • 30 - 40 g płatków owsianych, górskich
  • 40 g białka w proszku waniliowego (patrz wskazówka)
  • 150 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
  • 180 g daktyli Medjool, bez pestek pokrojonych na kawałki (ok. 10 sztuk)
  • 80 g masła orzechowego
  • 15 - 20 g syropu z agawy
    15 - 20 g syropu klonowego
  • 1 szczypta soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 8.8 g
Kalorie 913.3 kJ / 218.1 kcal
Tłuszcz 0.7 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 23.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...