Urządzenia i Akcesoria
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z nasionami chia
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
20 sztuk
Składniki
-
120 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g jabłka obranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
150 g mąki pszennej
-
75 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
75 g brązowego cukru
-
250 g mleka
-
25 g oleju słonecznikowego
-
2 jajka
-
2 łyżki nasion chia
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
2.4 g
Kalorie
376 kJ /
89.8 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
13.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEKĄSKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Muffinki brokułowe z szynką
1 godz.
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50 min
Wytrawne muffiny cukiniowe
1 godz. 10 min
Ciasteczka owsiane z bananami
35 min
Wegańskie ciastka bananowe
1 godz. 5 min
Muffinki owsiane z morelami
40 min
Muffinki marchewkowe z orzechami
45 min
Muffinki marchewkowe z makiem
1 godz.
Muffinki z ananasem
40 min
Muffinki kokosowe (bez cukru)
40 min
Muffinki z jabłkiem i daktylami (bez cukru)
45 min
Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
35 min