
Urządzenia i Akcesoria
Brownie z tahini
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
12 kawałków
Składniki
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych50 g
-
orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką (opcjonalnie)65 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki125 g
-
masła pokrojonego na kawałki200 g
-
jajka3
-
cukru175 g
-
mąki pszennej45 g
-
wody różanej (opcjonalnie)2 łyżki
-
pasty tahini (patrz wskazówka)4 - 5 łyżek
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
360.3 kcal /
1508.4 kJ
Białko
5.3 g
Tłuszcz
26.9 g
Węglowodany
25.7 g
Błonnik
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
10 Przepisów
Polska
Polska