Brownie z tahini

Brownie z tahini

4.7 379 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
12 kawałków

Składniki

  • orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
    50 g
  • orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką (opcjonalnie)
    65 g
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
    125 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    200 g
  • jajka
    3
  • cukru
    175 g
  • mąki pszennej
    45 g
  • wody różanej (opcjonalnie)
    2 łyżki
  • pasty tahini (patrz wskazówka)
    4 - 5 łyżek

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 360.3 kcal / 1508.4 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 26.9 g
Węglowodany 25.7 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...