Urządzenia i Akcesoria
Brownie z tahini
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
12 kawałków
Składniki
-
50 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
65 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką (opcjonalnie)
-
125 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
200 g masła pokrojonego na kawałki
-
3 jajka
-
175 g cukru
-
45 g mąki pszennej
-
2 łyżki wody różanej (opcjonalnie)
-
4 - 5 łyżek pasty tahini (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
5.3 g
Kalorie
1508.4 kJ /
360.3 kcal
Tłuszcz
26.9 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
25.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Masło z orzechów nerkowca
50 min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3 godz.
Ciasto migdałowe z jabłkami
1 godz. 55 min
Bananowe brownie
40 min
Ciasto marchewkowe z kardamonem i kremem z tahini
4 godz. 45 min
Wegańskie ciasto kokosowe
50 min
Granola czekoladowo-wiśniowa
1 godz. 45 min
Chałwowe parfait z bakaliami
13 godz. 30 min
Brownie (wegańskie)
1 godz.
Cantuccini
1 godz. 15 min
Ciastka owsiane z orzeszkami ziemnymi i czekoladą
1 godz. 30 min
Owsiane brownie z mango
1 godz.