
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
16 kawałków
Składniki
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy100 g
-
bułka tarta do oprószenia formy
-
jajek6
-
soli1 szczypta
-
migdałów, blanszowanych100 g
-
cukru pudru plus dodatkowa ilość do posypania ciasta150 g
-
twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki250 g
-
mąki pszennej1 łyżka
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
proszku do pieczenia1 płaska łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
163.8 kcal /
685.3 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
10.7 g
Węglowodany
12.2 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
116.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CUDOWNE WYPIEKI
10 Przepisów
Polska
Polska