
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
16 kawałków
Składniki
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy100 g
-
bułka tarta do oprószenia formy
-
jajek6
-
soli1 szczypta
-
migdałów, blanszowanych100 g
-
cukru pudru plus dodatkowa ilość do posypania ciasta150 g
-
twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki250 g
-
mąki pszennej1 łyżka
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
proszku do pieczenia1 płaska łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
163.8 kcal /
685.3 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
10.7 g
Węglowodany
12.2 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
116.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CUDOWNE WYPIEKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sernik jogurtowy
8h
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5h 40min
Odwracane ciasto z gruszkami
2h 15min
Ciasto orzechowe z 3 składników
1h 20min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3h
Sernik z ricotty z jabłkami
6h
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2h 10min
Ciasto kardamonowe z syropem z limonki
1h 35min
Ciasto migdałowe z Santiago
1h 30min
Ciasto frangipane
1h 45min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1h 10min
Ciasto pomarańczowe
45min