Urządzenia i Akcesoria
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
16 kawałków
Składniki
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
-
bułka tarta do oprószenia formy
-
6 jajek
-
1 szczypta soli
-
100 g migdałów, blanszowanych
-
150 g cukru pudru plus dodatkowa ilość do posypania ciasta
-
250 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
-
1 łyżka mąki pszennej
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
116.4 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
685.3 kJ /
163.8 kcal
Tłuszcz
10.7 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
12.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CUDOWNE WYPIEKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3 godz.
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min
Czekoladowe kąski z orzechami
1 godz.
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1 godz. 35 min
Jabłecznik
55 min
Ciasto migdałowe z Santiago
1 godz. 30 min
Ciasto herbaciane
1 godz. 15 min
Ciasto marchewkowe z kardamonem i kremem z tahini
4 godz. 45 min
Ciasto frangipane
1 godz. 45 min
Sernik z ricotty z jabłkami
6 godz.
Ciasto z serem ricotta
1 godz. 20 min
Tort Sachera
3 godz. 30 min