Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
- bułka tarta, do oprószenia formy
- 6 jajek
- 1 szczypta soli
- 100 g migdałów, blanszowanych
- 150 g cukru pudru, plus dodatkowa ilość do posypania ciasta
- 250 g twarogu, półtłustego, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżka mąki pszennej
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 685.3 kJ / 163.8 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 12.2 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 116.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sernik z ricotty z jabłkami
6 Std.
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5h 40min
Ciasto kardamonowe z syropem z limonki
1 godz. 35 min
Ciasto migdałowe z jabłkami
1h 55 min
Ciasto frangipane
1h 45min
Zapiekanka twarogowa z owocami
1 godz.
Ciasto migdałowe z Santiago
1 godz. 30 min
Ciasto jogurtowe z suszonymi śliwkami (bez cukru)
2 godz.
Czekoladowe kąski z orzechami
1 godz.
Ciasto marchewkowe z kardamonem i kremem z tahini
4 Std. 45 Min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3 Std.
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 godz. 10 min