Urządzenia i Akcesoria
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
12 sztuk
Składniki
Naleśniki
-
250 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
250 g mleka
-
1 jajko
-
¼ łyżeczki soli
-
250 g wody
-
olej do smażenia naleśników
Farsz
-
100 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
2 ząbki czosnku
-
90 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g masła
-
300 g liści szpinaku, świeżych
-
200 g sera typu feta pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
239.2 mg
Białko
8.2 g
Kalorie
888.3 kJ /
212.3 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Węglowodany
20.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOBRE KASZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 godz. 20 min
Naleśniki pełnoziarniste z farszem meksykańskim
1 godz. 15 min
Kulki z cukinią i serem feta
40 min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 min
Kotlety z kaszy gryczanej z sosem pomidorowym
1 godz. 35 min
Wegeburgery z kaszy jaglanej i buraka
1 godz. 15 min
Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
40 min
Naleśniki z pieczarkami i śmietanką sojową
2 godz. 5 min
Zielone naleśniki z serkiem i szczypiorkiem
50 min
Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym
1 godz.
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
1 godz. 45 min