Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
TM6 TM5

Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem

4.1 (203 rating)

Składniki

Naleśniki

  • 250 g kaszy jęczmiennej pęczak
  • 250 g mleka
  • 1 jajko
  • ¼ łyżeczki soli
  • 250 g wody
  • olej, do smażenia naleśników

Farsz

  • 100 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 2 ząbki czosnku
  • 90 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g masła
  • 300 g liści szpinaku, świeżych
  • 200 g sera typu feta, pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
888.3 kJ / 212.3 kcal
Białko
8.2 g
Węglowodany
20.1 g
Tłuszcz
12 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Błonnik
4.9 g
Sód
239.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 86 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy