![Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9DCEDF4A-DF59-4067-9865-F211A3D741A1/Derivates/F6D4A17C-5EE6-45F3-83E9-82E98D640D22.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Naleśniki
- 250 g kaszy jęczmiennej pęczak
- 250 g mleka
- 1 jajko
- ¼ łyżeczki soli
- 250 g wody
- olej, do smażenia naleśników
Farsz
- 100 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 2 ząbki czosnku
- 90 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g masła
- 300 g liści szpinaku, świeżych
- 200 g sera typu feta, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 888.3 kJ / 212.3 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 20.1 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 239.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierogi z kaszą gryczaną, brokułami i twarogiem
1hod. 40min
Naleśniki owsiane z nadzieniem z jarmużu
35 Min
Burgery z buraka
3h 25min
Pierogi z kaszą jaglaną Mieczysławy Matkiewicz
1h 45 min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 Min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1h 30min
Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
40 Min
Naleśniki z pieczarkami i śmietanką sojową
2hod. 5min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1h 30min
Naleśniki z ciecierzycy z farszem z suszonych pomidorów i rukolą
45 Min
Zielone naleśniki z serkiem i szczypiorkiem
50min
Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym
1 Std.