Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem

Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem

4.0 337 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
12 sztuk

Składniki

Naleśniki
  • kaszy jęczmiennej pęczak
    250 g
  • mleka
    250 g
  • jajko
    1
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • wody
    250 g
  • olej do smażenia naleśników
Farsz
  • orzechów włoskich, łuskanych, połówek
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    90 g
  • masła
    20 g
  • liści szpinaku, świeżych
    300 g
  • sera typu feta pokrojonego na kawałki
    200 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 212.3 kcal / 888.3 kJ
Białko 8.2 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 20.1 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 239.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...