
Urządzenia i Akcesoria
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
12 sztuk
Składniki
Naleśniki
-
250 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
250 g mleka
-
1 jajko
-
¼ łyżeczki soli
-
250 g wody
-
olej do smażenia naleśników
Farsz
-
100 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
2 ząbki czosnku
-
90 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g masła
-
300 g liści szpinaku, świeżych
-
200 g sera typu feta pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
212.3 kcal /
888.3 kJ
Białko
8.2 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
20.1 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Sód
239.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOBRE KASZE
10 Przepisów
Polska
Polska