Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Naleśniki
- 250 g kaszy jęczmiennej pęczak
- 250 g mleka
- 1 jajko
- ¼ łyżeczki soli
- 250 g wody
- olej, do smażenia naleśników
Farsz
- 100 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 2 ząbki czosnku
- 90 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g masła
- 300 g liści szpinaku, świeżych
- 200 g sera typu feta, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 888.3 kJ / 212.3 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 20.1 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 239.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sakiewki ze szpinakiem i serem feta
50 min
Pieczone pierogi ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1h 20min
Naleśniki z ciecierzycy z farszem z suszonych pomidorów i rukolą
45 min
Zielone cannelloni
1 Std. 45 Min
Lasagne z domową ricottą i zielonymi warzywami
2 godz.
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 Min
Kotlety z kaszy gryczanej z sosem pomidorowym
1h 35min
Naleśniki z nadzieniem ruskim
45 min
Zielone naleśniki z serkiem i szczypiorkiem
50 min
Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym
1h
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
1 Std. 45 Min