
Urządzenia i Akcesoria
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
12 sztuk
Składniki
Naleśniki
-
kaszy jęczmiennej pęczak250 g
-
mleka250 g
-
jajko1
-
soli¼ łyżeczki
-
wody250 g
-
olej do smażenia naleśników
Farsz
-
orzechów włoskich, łuskanych, połówek100 g
-
ząbki czosnku2
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki90 g
-
masła20 g
-
liści szpinaku, świeżych300 g
-
sera typu feta pokrojonego na kawałki200 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
212.3 kcal /
888.3 kJ
Białko
8.2 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
20.1 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Sód
239.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOBRE KASZE
10 Przepisów
Polska
Polska