
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, ilość do natłuszczenia formy
- 500 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej
- 200 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 100 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 4 jajka
- 150 g jogurtu naturalnego
- 160 g syropu z agawy
- 100 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 3 łyżeczki sody oczyszczonej
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 714 kJ / 171 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mąka owsiana
5 min
Owsiane brownie z mango
1 godz.
Brownie fasolowo-gryczane
1 godz.
Brownie z czerwonej fasoli
1 godz.
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50 min
Wieloziarniste batony kakaowe
50 min
Jaglane batony z migdałami
4 godz. 20 min
Tofurnik z mango i limonką
3 godz. 40 min
Kostki z masła orzechowego (bez cukru)
2 godz. 45 min
Gofry jaglane z pastą z suszonych pomidorów i rukolą
50 min
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6 godz. 55 min
Cytrynowo-kokosowe kulki jaglane
2 godz.