Rolada mięsna w cieście francuskim

Rolada mięsna w cieście francuskim

4.0 124 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
12 kawałków

Składniki

  • sera żółtego (np. gouda, ementaler) pokrojonego na kawałki
    200 g
  • mięsa wołowego, mielonego
    500 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • ziół prowansalskich, suszonych
    1 - 2 łyżeczki
  • mąki kukurydzianej
    2 łyżeczki
    2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
  • białego wina wytrawnego
    100 g
  • ciasta francuskiego (ok. 275 g każdy)
    2 płaty
  • szynka, w plastrach (ok. 150 g)
  • jajko roztrzepane, do posmarowania rolady
    1

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 325 kcal / 1361 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 554.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...