
Urządzenia i Akcesoria
Rolada mięsna w cieście francuskim
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
12 kawałków
Składniki
-
sera żółtego (np. gouda, ementaler) pokrojonego na kawałki200 g
-
mięsa wołowego, mielonego500 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
ziół prowansalskich, suszonych1 - 2 łyżeczki
-
mąki kukurydzianej2 łyżeczki
-
białego wina wytrawnego100 g
-
ciasta francuskiego (ok. 275 g każdy)2 płaty
-
szynka, w plastrach (ok. 150 g)
-
jajko roztrzepane, do posmarowania rolady1
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
325 kcal /
1361 kJ
Białko
19 g
Tłuszcz
18.5 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Sód
554.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska