Rolada mięsna w cieście francuskim

Rolada mięsna w cieście francuskim

3.9 125 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
12 kawałków

Składniki

  • 200 g sera żółtego (np. gouda, ementaler) pokrojonego na kawałki
  • 500 g mięsa wołowego, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 2 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
  • 2 łyżeczki mąki kukurydzianej
    2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
  • 100 g białego wina wytrawnego
  • 2 płaty ciasta francuskiego (ok. 275 g każdy)
  • szynka, w plastrach (ok. 150 g)
  • 1 jajko roztrzepane, do posmarowania rolady

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 325 kcal / 1361 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 554.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...