Rolada mięsna w cieście francuskim
TM5 TM6

Rolada mięsna w cieście francuskim

Składniki

  • 200 g sera żółtego, (np. gouda, ementaler) pokrojonego na kawałki
  • 500 g mielonej wołowiny
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 2 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
  • 2 łyżeczki mąki kukurydzianej
  • 100 g białego wina, wytrawnego
  • 550 g ciasta francuskiego, (2 opakowania)
  • 150 g szynki, gotowanej, w plastrach
  • 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania rolady

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
1355 kJ / 324 kcal
Białko
18.5 g
Węglowodany
14.9 g
Tłuszcz
19.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie