Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pęczek rzodkiewki, (ok. 180 g razem z liśćmi)
- 30 g sera parmezan
- 400 g wody
- 4 jajka
- 600 g ziemniaków, młodych, obranych, ugotowanych, pokrojonych 1,5 cm kawałki
- 25 g ziaren słonecznika, łuskanego
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 40 - 50 g oliwy z oliwek extra vergine
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1010.9 kJ / 241.4 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 19.4 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
1h
Sałatka z nowalijek na parze
50 min
Sałatka Waldorf
15min
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1h 15 min
Sałatka z makaronem razowym
35 min
Sałatka rosyjska z burakami
1h 10 min
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25 min
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
50 min
Sałatka z serem
5min
Sałatka ziemniaczana z boczkiem
4h 10min
Sałatka ziemniaczana
50 godz.
Sałatka meksykańska
1h 15 min