Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pęczek rzodkiewki, (ok. 180 g razem z liśćmi)
- 30 g sera parmezan
- 400 g wody
- 4 jajka
- 600 g ziemniaków, młodych, obranych, ugotowanych, pokrojonych 1,5 cm kawałki
- 25 g ziaren słonecznika, łuskanego
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 40 - 50 g oliwy z oliwek extra vergine
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1010.9 kJ / 241.4 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 19.4 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
50 Min
Zapiekanka z kalafiora
55min
Sałatka z nowalijek w jogurtowym sosie
15 Min
Sałatka ze szparagami, młodymi ziemniakami i serem korycińskim
45min
Sałatka z białych szparagów
3 Std.
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1h 15min
Sałatka z nowalijek na parze
50 Min
Sałatka z pomidorami i fasolą
30min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1h
Sałatka ziemniaczana
50 godz.
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1h
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
1h