
Wersje kompatybilne
Roladki z indyka z cebulą i papryką z batatami i brokułem, zupa pieczarkowa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g ziaren sezamu
- 60 g czerwonej papryki pokrojonej w paski (1 x 3 cm)
- 140 g cebuli przekrojonej na pół
- 4 filety z piersi indyka, bez skóry i kości (sznycle, ok. 400 g)
- sól ilośc do oprószenia indyka
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia indyka
- czosnek, granulowany ilość do oprószenia indyka
- tymianek, suszony ilość do oprószenia indyka
- 20 g masła
- 300 g pieczarek
- 800 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l) - 500 g batatów pokrojonych na 3-4 cm kawałki
- 400 - 450 g różyczek brokułu
- 60 g śmietany, 12% tłuszczu
- 2 łyżki natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekanej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 345.8 kcal / 1447.6 kJ
- Białko
- 29.6 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Błonnik
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Sód
- 760 mg