
Urządzenia i Akcesoria
Roladki z indyka z cebulą i papryką z batatami i brokułem, zupa pieczarkowa
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
ziaren sezamu20 g
-
czerwonej papryki pokrojonej w paski (1 x 3 cm)60 g
-
cebuli przekrojonej na pół140 g
-
filety z piersi indyka, bez skóry i kości (sznycle, ok. 400 g)4
-
sól ilośc do oprószenia indyka
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia indyka½ łyżeczki
-
czosnek, granulowany ilość do oprószenia indyka
-
tymianek, suszony ilość do oprószenia indyka
-
masła20 g
-
pieczarek300 g
-
wody800 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
batatów pokrojonych na 3-4 cm kawałki500 g
-
różyczek brokułu400 - 450 g
-
śmietany, 12% tłuszczu60 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekanej2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
345.8 kcal /
1447.6 kJ
Białko
29.6 g
Tłuszcz
11.1 g
Węglowodany
37.8 g
Błonnik
10.1 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Sód
760 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OBIAD
12 Przepisów
Polska
Polska