Roladki z indyka z cebulą i papryką z batatami i brokułem, zupa pieczarkowa

Roladki z indyka z cebulą i papryką z batatami i brokułem, zupa pieczarkowa

3.7 56 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

  • ziaren sezamu
    20 g
  • czerwonej papryki pokrojonej w paski (1 x 3 cm)
    60 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    140 g
  • filety z piersi indyka, bez skóry i kości (sznycle, ok. 400 g)
    4
  • sól ilośc do oprószenia indyka
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia indyka
    ½ łyżeczki
  • czosnek, granulowany ilość do oprószenia indyka
  • tymianek, suszony ilość do oprószenia indyka
  • masła
    20 g
  • pieczarek
    300 g
  • wody
    800 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l)
  • batatów pokrojonych na 3-4 cm kawałki
    500 g
  • różyczek brokułu
    400 - 450 g
  • śmietany, 12% tłuszczu
    60 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekanej
    2 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 345.8 kcal / 1447.6 kJ
Białko 29.6 g
Tłuszcz 11.1 g
Węglowodany 37.8 g
Błonnik 10.1 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 760 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...