Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g mieszanki młodych sałat
- 400 g białej fasoli, dużej, z puszki odsączonej z zalewy
- 100 g wędzonego łososia, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 120 g cebuli dymki, przekrojonej na pół
- 100 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 1 pomidor, pokrojony w ćwiartki (ok. 120 g)
- 1 ząbek czosnku
- 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 g oliwy z oliwek
- 30 g białego octu winnego
- 1 łyżeczka soli
- wędzony łosoś, pokrojony na 2-3 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1084 kJ / 259 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Błonnik
- 4.3 g
Alternatywne przepisy
Sałatka z indykiem i awokado
35p
Sałatka z serem
5min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35p
Sałatka meksykańska
1ωρ. 15 λεπτ.
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40p
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35p
Sałatka ziemniaczana
50 godz.
Sałatka z makaronem razowym
35p
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 Std.
Sałatka z młodymi ziemniakami i wędzonym łososiem
1 Std.
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
1 Std.
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 Min