Urządzenia i Akcesoria
Muffinki makaronowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 sztuk
Składniki
-
250 g makaronu, suchego, typu świderki
-
150 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
3 jajka
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
5 g papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych
-
20 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
60 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g czerwonej papryki świeżej, pokrojonej na kawałki
-
150 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych w 1 cm kostkę
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
-
¾ łyżeczki soli
-
½ płaskiej łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
20 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
9.9 g
Kalorie
687 kJ /
164 kcal
Tłuszcz
6.2 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
18.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LUNCHBOX
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Muffinki brokułowe z szynką
1h
Paluszki serowo-szynkowe
1h 15min
Nuggetsy z kurczaka z dipem ogórkowym
45min
Kotleciki ryżowe
45min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1h
Marchewkowe klopsiki z ratatouille
40min
Rolada makaronowa z mięsem
1h 30min
Pizza z makaronu spaghetti (TM5, TM6)
1h 10min
Gofry a'la frittata
1h 20min
Rożki z ciasta chlebowego nadziewane sałatką
3h 10min
Kotlety warzywne z sosem koperkowym
1h 10min
Placki à la pizza z sosem czosnkowym
45min