Urządzenia i Akcesoria
Muffinki makaronowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 sztuk
Składniki
-
250 g makaronu, suchego, typu świderki
-
150 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
3 jajka
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
5 g papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych
-
20 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
60 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g czerwonej papryki świeżej, pokrojonej na kawałki
-
150 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych w 1 cm kostkę
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
-
¾ łyżeczki soli
-
½ płaskiej łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
20 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
9.9 g
Kalorie
687 kJ /
164 kcal
Tłuszcz
6.2 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
18.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LUNCHBOX
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka "Abecadło"
30 Min
Wytrawne muffinki warzywne z serem (BLW, dla dzieci)
45 Min
Pizzowe muffiny
1 Std. 50 Min
Muffiny z łososiem i koperkiem z Varomy
45 Min
Sałatka z szynką, serem i awokado
15 Min
Portugalskie zielone jajka
50 Min
Gofry bananowe z kremem czekoladowo-orzechowym
1 Std. 20 Min
Muffinki z tuńczykiem
50 Min
Hawajskie szaszłyki dla dzieci
55 Min
Muffinki z ananasem
40 Min
Wytrawne gofry lub placki z szynką i serem
35 Min
Kotlety warzywne z sosem koperkowym
1 Std. 10 Min