Muffinki makaronowe

Muffinki makaronowe

4.3 146 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 sztuk

Składniki

  • makaronu, suchego, typu świderki
    250 g
  • sera gouda pokrojonego na kawałki
    150 g
  • jajka
    3
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g
  • papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych
    5 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    20 g
  • ząbek czosnku
    1
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    60 g
  • czerwonej papryki świeżej, pokrojonej na kawałki
    100 g
  • filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych w 1 cm kostkę
    150 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
    20 g
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ płaskiej łyżeczki
  • szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego
    20 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 164 kcal / 687 kJ
Białko 9.9 g
Tłuszcz 6.2 g
Węglowodany 18.1 g
Błonnik 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...