Muffinki makaronowe

Muffinki makaronowe

4.3 149 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 sztuk

Składniki

  • 250 g makaronu, suchego, typu świderki
  • 150 g sera gouda pokrojonego na kawałki
  • 3 jajka
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 5 g papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych
  • 20 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 60 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 100 g czerwonej papryki świeżej, pokrojonej na kawałki
  • 150 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych w 1 cm kostkę
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ płaskiej łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 20 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 9.9 g
Kalorie 687 kJ / 164 kcal
Tłuszcz 6.2 g
Błonnik 1.1 g
Węglowodany 18.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...