Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
3
łyżki rzeżuchy, bez łodyżek, plus dodatkowa ilość do dekoracji
lub 3 łyżki szczypiorku, świeżego, posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji - 60 - 80 g rzodkiewki
- 200 g serka kremowego
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 365 kJ / 87.3 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 167.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem z parmezanu
10 min
Pasta kanapkowa z szynki i rukoli
15 min
Sos śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem
20 min
Pasta z tuńczyka
20 min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25 Min
Pasta z łososia
5 min
Twarożek kanapkowy
5 min
Pasta jajeczna
5 min
Pasta z wędliny
10 min
Wiosenny twarożek
5 min
Pomidorowa pasta z serem feta
35 min
Sos tatarski
5 min