Urządzenia i Akcesoria
Pad thai
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
orzeszków ziemnych, niesolonych60 g
-
makaronu ryżowego wstążki300 g
-
jajka3
-
wody500 g
-
korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki10 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
papryczek chili, świeżych z gniazdami nasiennymi, pokrojonych na kawałki20 - 30 g
-
oleju arachidowego30 g
-
krewetek tygrysich, surowych, obranych świeżych450 - 500 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego50 g
-
sosu sojowego30 g
-
sosu rybnego50 g
-
przecieru pomidorowego10 g
-
kiełków fasoli mung, świeżych100 g
-
limonki pokrojone w ćwiartki2
-
kolendra, świeża tylko liście, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
434 kcal /
1816 kJ
Białko
23.7 g
Tłuszcz
13.6 g
Węglowodany
55.2 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Sód
1470.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Makaron udon z krewetkami
30 min
Curry z krewetkami, cukinią i ananasem
35 min
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min
Smażony makaron z krewetkami (Yakisoba)
35 min
Sałatka z wodorostów wakame z grzybami mun i sezamem
45 min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Zupa tajska z pastą curry Edyty Cygan
1 godz. 5 min
Pad Thai z krewetkami
45 min
Tajski makaron curry z warzywami
20 min
Pad Thai z kurczakiem
30 min
Kurczak w miodowym sosie teriyaki z warzywami i ryżem
45 min