
Urządzenia i Akcesoria
Zupa jarzynowa z klopsikami z cielęciny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
Klopsiki z cielęciny
-
białej bułki, czerstwej pokrojonej na 2 cm kawałki20 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
ząbek czosnku1
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół30 g
-
cielęciny bez kości, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)250 g
-
jajko1
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wywar drobiowy
-
cebuli przekrojonej na pół70 g
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki70 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki80 g
-
noga z kurczaka, ze skórą i kością przecięta na 2 części (udko i podudzie)1
-
ząbek czosnku1
-
liść laurowy, suszony1
-
ziaren pieprzu czarnego½ łyżeczki
-
goździki2
-
lubczyku, suszonego½ łyżeczki
-
soli1 czubata łyżeczka
-
wody1200 g
Zupa jarzynowa
-
azjatyckiego cienkiego makaronu ryżowego35 g
-
woda wrząca, do namoczenia makaronu
-
selera naciowego pokrojonego w 5 mm plastry80 g
-
marchewki pokrojonej w 2-3 mm plastry80 g
-
pora pokrojonego w 5 mm plastry80 g
-
kalarepy pokrojonej w 2 mm paski80 g
-
pieczarek pokrojonych w 2 mm plastry80 g
-
zielonego groszku, świeżego80 g
-
groszku cukrowego, świeżego, w strączkach80 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
260 kcal /
1091 kJ
Białko
27.7 g
Tłuszcz
7.7 g
Węglowodany
26.2 g
Błonnik
6.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska