Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 gałązki rozmarynu, świeżego
- 3 gałązki tymianku, świeżego
- 5 liści szałwii, świeżej
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 70 g boczku parzonego, w plastrach, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 750 g karkówki jagnięcej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- ¼ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 200 g marchewki, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 100 g selera naciowego, pokrojonego na 1 cm kawałki
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone - 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 200 g białego wina, wytrawnego
- 100 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2479 kJ / 393 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Boeuf Stroganow
1h 10 min
Żeberka wieprzowe w sosie z czarnej fasoli
1h 35 min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 godz. 20 min
Tagine z jagnięciną
50 min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2 godz.
Szybkie ragoût z jagnięciny
50 min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 godz. 15 min
Ragout z jagnięciny
1h 10 min
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Żeberka wieprzowe z meksykańską salsą pomidorową
50 min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1h 50min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min