
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
-
rozmarynu, świeżego3 gałązki
-
tymianku, świeżego3 gałązki
-
szałwii, świeżej5 liści
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek20 g
-
boczku parzonego, w plastrach pokrojonego na 3 cm kawałki70 g
-
karkówki jagnięcej pokrojonej na 2-3 cm kawałki750 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki200 g
-
selera naciowego pokrojonego na 1 cm kawałki100 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
białego wina, wytrawnego200 g
-
wody100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
393 kcal /
2479 kJ
Białko
44 g
Tłuszcz
43 g
Węglowodany
7 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NIEDZIELNY WŁOSKI LUNCH
9 Przepisów
Polska
Polska