Gulasz jagnięcy (spezzatino)

Gulasz jagnięcy (spezzatino)

4.4 34 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porcje

Składniki

  • rozmarynu, świeżego
    3 gałązki
  • tymianku, świeżego
    3 gałązki
  • szałwii, świeżej
    5 liści
  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • boczku parzonego, w plastrach pokrojonego na 3 cm kawałki
    70 g
  • karkówki jagnięcej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    750 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
    200 g
  • selera naciowego pokrojonego na 1 cm kawałki
    100 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • białego wina, wytrawnego
    200 g
  • wody
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 393 kcal / 2479 kJ
Białko 44 g
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...