
Urządzenia i Akcesoria
Klopsiki z sosem grzybowym na białym winie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porcji
Składniki
Klopsiki
-
białej bułki, czerstwej80 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście4 gałązki
-
mieszanych ziół, suszonych1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia20 g
-
wołowiny pokrojonej w 4 cm paski, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)500 g
-
jajko1
-
mleka20 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Sos grzybowy na białym winie
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki60 g
-
białego wina, wytrawnego60 g
-
skrobi kukurydzianej1 łyżka
-
ząbek czosnku1
-
cebula szalotka (ok. 30 g), przekrojona na pół1
-
masła40 g
-
brązowych pieczarek, świeżych pokrojonych w 2 mm plastry200 g
-
soli1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście do dekoracji1 gałązka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
532 kcal /
2238 kJ
Białko
36 g
Tłuszcz
39 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NIEDZIELNY WŁOSKI LUNCH
9 Przepisów
Polska
Polska