Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa
TM5 TM6

Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa

2.6 (168 ocen )

Składniki

  • 600 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku, pokrojonej w ćwiartki
  • 2 pomidory, pokrojone w ćwiartki
  • 500 g grzybów, świeżych, np. pieczarek, boczniaków, leśnych, pokrojonych w ćwiartki
  • 20 g koncentratu pomidorowego
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 1 łyżeczka cząbru, suszonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
  • 140 - 200 g kukurydzy, konserwowej, odsączonej
  • 6 liści laurowych, świeżych
  • 600 g wody

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
778 kJ / 185.8 kcal
Białko
7.4 g
Węglowodany
24.8 g
Tłuszcz
9.8 g
Błonnik
7.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie