![Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C9BC1016-D7F9-476E-BADC-09FB659CEEA9/Derivates/ab6d3421-0e01-437c-b1ce-144aec320046.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 2 pomidory, pokrojone w ćwiartki
- 500 g grzybów, świeżych, np. pieczarek, boczniaków, leśnych, pokrojonych w ćwiartki
- 20 g koncentratu pomidorowego
- 40 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g liści szpinaku baby, świeżych
- 1 łyżeczka cząbru, suszonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 140 - 200 g kukurydzy, konserwowej, odsączonej
-
6
liści laurowych, świeżych
lub 6 liści laurowych, suszonych - 600 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 778 kJ / 185.8 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 835 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa serowa z porem
30min
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40min
Holenderska zupa musztardowa
30min
Zupa grzybowa z pęczakiem
1 Std. 10 Min
Meksykańska zupa z batatami, fasolą i chorizo
45min
Szybka zupa ratatouille
30min
Zupa z orzeszków ziemnych
40min
Grecki gulasz ziemniaczany
45min
Egejska zupa warzywna
50 Min
Zupa z porem i mięsem mielonym
40min
Zupa grzybowa
1 Std. 15 Min
Kapuśniak kaszubski
45min