
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z ciecierzycy (Revithia)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 9 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
-
ciecierzycy, suszonej250 g
-
woda do namoczenia ciecierzycy
-
cebuli przekrojonej na pół300 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
soli2 łyżeczki
-
liście laurowe, suszone2
-
wody100 g
-
mąki pszennej30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 - 40 g
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście2 gałązki
-
oregano, suszonego2 łyżeczki
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
254 kcal /
1063.5 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
11.2 g
Węglowodany
35 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
661.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA GRECKA
10 Przepisów
Polska
Polska