Urządzenia i Akcesoria
Zupa z ciecierzycy (Revithia)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 9 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
-
250 g ciecierzycy, suszonej
-
woda do namoczenia ciecierzycy
-
300 g cebuli przekrojonej na pół
-
50 g oliwy z oliwek
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
2 łyżeczki soli
-
2 liście laurowe, suszone
-
100 g wody
-
30 g mąki pszennej
-
20 - 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
2 łyżeczki oregano, suszonego
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
661.7 mg
Białko
10 g
Kalorie
1063.5 kJ /
254 kcal
Tłuszcz
11.2 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA GRECKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z czerwonej soczewicy
25 min
Marokańska zupa z ciecierzycy
40 min
Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa
35 min
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50 min
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
40 min
Odchudzająca zupa z białej kapusty
40 min
Zupa krem z ciecierzycy
30 min
Zupa krem z brukselki z soczewicą
40 min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1 godz.
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
35 min
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40 min
Zupa krem z cukinii i pieczarek
30 min