Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g ciecierzycy, suszonej
- woda, do namoczenia ciecierzycy
- 300 g cebuli, przekrojonej na pół
- 50 g oliwy z oliwek
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki soli
- 2 liście laurowe, suszone
- 100 g wody
- 30 g mąki pszennej
- 20 - 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 2 łyżeczki oregano, suszonego
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1063.5 kJ / 254 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 661.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marokańska zupa z ciecierzycy
40 Min
Zupa pomidorowa z ciecierzycą i kaftami
45 Min
Zupa krem z jarmużu
30 Min
Zupa krem z ciecierzycy
30 Min
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
40 Min
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
25min
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50 Min
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
40 Min
Zupa szpinakowa z imbirem
30 Min
Zupa selerowa aksamitna
25min
Zupa krem z brukselki z soczewicą
40 Min
Zupa z soczewicy z kiełbasą
8h 10min