Zupa z ciecierzycy (Revithia)

Zupa z ciecierzycy (Revithia)

3.4 55 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 9 godz. 25 min
6 porcji

Składniki

  • ciecierzycy, suszonej
    250 g
  • woda do namoczenia ciecierzycy
  • cebuli przekrojonej na pół
    300 g
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • soli
    2 łyżeczki
  • liście laurowe, suszone
    2
  • wody
    100 g
  • mąki pszennej
    30 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 - 40 g
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    2 gałązki
  • oregano, suszonego
    2 łyżeczki
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 254 kcal / 1063.5 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 11.2 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 661.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...