Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g ciecierzycy, suszonej
- 1100 g wody (patrz wariant), plus dodatkowa ilość do namoczenia ciecierzycy
- 300 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 50 g oliwy z oliwek
- 2 liście laurowe, suszone
- 2 łyżeczki soli
- 30 g mąki pszennej
- 20 - 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 łyżeczki oregano, suszonego
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1063.5 kJ / 254 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 661.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z ciecierzycy
30min
Zupa krem z jarmużu
30min
Surowy krem z brokułów i orzechów nerkowca (dieta raw)
45 min.
Marokańska zupa z ciecierzycy
40 min.
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
35 min
Barszcz czerwony, ziołowe kluski
1h 10min
Zupa krem z czerwonej soczewicy
25 Min
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
40 min.
Zupa szpinakowa z imbirem
30min
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40 min.
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50min
Zupa selerowa aksamitna
25 Min