Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g koperku, świeżego
- 15 g mleka
- 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 2 szczypty soli
- 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 25 g masła
- 2 ząbki ząbki czosnku
- 100 g liści szpinaku, świeżych
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 6 jajek
- 400 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 628 kJ / 150 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 3.1 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jajka na chmurce (Cloud eggs)
25 min
Jajka sadzone na parze
15 min
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5 min
Suflet serowy szybki
55 min
Jajka w kokilkach (dla dzieci)
35 min
Suflet szpinakowo-serowy
40 min
Nadziewane warzywa
1 godz. 20 min
Suflet z boczku i jajek
40 min
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1 godz. 40 min
Terrina z łososia i ricotty
4 godz. 35 min
Omułki w białym winie
35 min
Gołąbki z dorszem
1 godz. 20 min