
Urządzenia i Akcesoria
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki30 g
-
wody1200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
ryżu basmati200 g
-
zielonych szparagów500 - 700 g
-
oliwy z oliwek, extra virgin40 g
Cytrynowy sos zabajone
-
żółtka4
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
403 kcal /
1685 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
41 g
Błonnik
3.2 g