Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone

Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone

3.0 51 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    30 g
  • wody
    1200 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • ryżu basmati
    200 g
  • zielonych szparagów
    500 - 700 g
  • oliwy z oliwek, extra virgin
    40 g
Cytrynowy sos zabajone
  • żółtka
    4
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 403 kcal / 1685 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...