
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g ryżu brązowego
- 50 g orzechów nerkowca
- 15 g oliwy z oliwek
- 800 g cukinii pokrojonej na 5 cm kawałki
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 20 g liści bazylii, świeżych
- 450 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 5 g liści mięty, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 187 kcal / 780 kJ
- Białko
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Węglowodany
- 13.2 g