
Urządzenia i Akcesoria
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
Orzechowe wegańskie pesto
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście4 - 5 gałązek
-
ząbki czosnku2
-
orzechów włoskich, łuskanych, połówek45 g
-
soli2 - 3 szczypty
-
oliwy z oliwek60 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
Zupa ziemniaczana
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki90 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki100 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki600 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
pora tylko białej części, pokrojonego w 0,5 cm plastry80 g
-
wody800 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM½ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 - 2 szczypty
-
śmietana, 18% tłuszczu do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
267.1 kcal /
1117.5 kJ
Białko
4.1 g
Tłuszcz
18.6 g
Węglowodany
23.6 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
461.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KRÓL ZIEMNIAK
11 Przepisów
Polska
Polska