Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
TM5 TM6

Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku

3.3 (57 ocen)

Składniki

  • 150 g pomidorów, przekrojonych na pół
  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 500 g bakłażana, przekrojonego wzdłuż na pół
  • 10 ząbków czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 200 g różyczek kalafiora
  • 1 łyżka tymianku, świeżego, drobno posiekanego, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 1000 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • sól, do smaku
  • pieprz czarny, mielony, do smaku

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
304 kJ / 72 kcal
Białko
2.6 g
Węglowodany
11.1 g
Tłuszcz
3.6 g
Błonnik
3.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy