
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
-
pomidorów przekrojonych na pół150 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
bakłażana przekrojonego wzdłuż na pół500 g
-
ząbków czosnku10
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do dekoracji2 łyżki
-
różyczek kalafiora200 g
-
tymianku, świeżego drobno posiekanego, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji1 łyżka
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
72 kcal /
304 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
3.6 g
Węglowodany
11.1 g
Błonnik
3.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TREŚCIWE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska