Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
-
150 g pomidorów przekrojonych na pół
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
500 g bakłażana przekrojonego wzdłuż na pół
-
10 ząbków czosnku
-
2 łyżki oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
200 g różyczek kalafiora
-
1 łyżka tymianku, świeżego drobno posiekanego, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1000 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2.6 g
Kalorie
304 kJ /
72 kcal
Tłuszcz
3.6 g
Błonnik
3.7 g
Węglowodany
11.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TREŚCIWE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa selerowa na białym winie z krewetkami
50 min
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
40 min
Zupa krem z topinamburu i pora
1 godz.
Zupa z kopru włoskiego z oliwą pietruszkową i podpłomykami
1 godz.
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1 godz. 30 min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Zupa krem z pora z serem owczym
30 min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zupa cebulowa
1 godz.
Pikantna zupa dyniowa
25 min