Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku

Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku

3.2 63 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji

Składniki

  • pomidorów przekrojonych na pół
    150 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • bakłażana przekrojonego wzdłuż na pół
    500 g
  • ząbków czosnku
    10
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do dekoracji
    2 łyżki
  • różyczek kalafiora
    200 g
  • tymianku, świeżego drobno posiekanego, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    1 łyżka
  • wody
    1000 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 72 kcal / 304 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 3.6 g
Węglowodany 11.1 g
Błonnik 3.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...