Zupa krem z topinamburu i pora
TM6 TM5

Zupa krem z topinamburu i pora

4.1 ( 31 ocen )

Składniki

  • 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 200 g pora tylko biała część, pokrojonego na kawałki
  • 400 g topinamburu pokrojonego na kawałki
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l wody) pokruszona
  • 900 g wody
  • 250 g napoju migdałowego, niesłodzonego
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
155 kcal / 648.4 kJ
Białko
3.4 g
Tłuszcz
4.6 g
Węglowodany
27.4 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
68.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy