Zupa krem z topinamburu i pora

Zupa krem z topinamburu i pora

4.1 31 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    80 g
  • oliwy z oliwek
    15 g
  • pora tylko biała część, pokrojonego na kawałki
    200 g
  • topinamburu pokrojonego na kawałki
    400 g
  • liście laurowe, suszone
    2
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l wody), pokruszona
  • wody
    900 g
  • napoju migdałowego, niesłodzonego
    250 g
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 155 kcal / 648.4 kJ
Białko 3.4 g
Tłuszcz 4.6 g
Węglowodany 27.4 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 68.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...