Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z topinamburu i pora
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
15 g oliwy z oliwek
-
200 g pora tylko biała część, pokrojonego na kawałki
-
400 g topinamburu pokrojonego na kawałki
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l wody), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
900 g wody
-
250 g napoju migdałowego, niesłodzonego
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
68.5 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
648.4 kJ /
155 kcal
Tłuszcz
4.6 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
27.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem z topinamburu z kindziukiem
55 min
Zupa z fenkułem i komosą ryżową
25 min
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50 min
Kawior z bakłażana
50 min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1 godz. 30 min
Zupa krem z topinamburu
2 godz. 10 min
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 godz. 20 min
Krem z kalafiora z czarną soczewicą
1 godz. 50 min
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 godz. 40 min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 godz. 20 min
Zupa z białych warzyw
45 min