
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 15 g oliwy z oliwek
- 200 g pora tylko biała część, pokrojonego na kawałki
- 400 g topinamburu pokrojonego na kawałki
- 2 liście laurowe, suszone
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l wody) pokruszona - 900 g wody
- 250 g napoju migdałowego, niesłodzonego
- sól do smaku
- pieprz czarny, mielony do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 155 kcal / 648.4 kJ
- Białko
- 3.4 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Węglowodany
- 27.4 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Sód
- 68.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Pasta z topinamburu
35 min
Krem z topinamburu z kindziukiem
55 min
Purée z topinamburu (wegańskie)
50 min
Zupa selerowa na białym winie z krewetkami
50 min
Krakersy z kapustą kiszoną i nasionami konopi
1 godz.
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50 min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 godz. 40 min
Zupa krem z brukselki z soczewicą
40 min
Zupa krem z topinamburu
2 godz. 10 min
Zupa krem z jarmużu
30 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min