
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z topinamburu i pora
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
oliwy z oliwek15 g
-
pora tylko biała część, pokrojonego na kawałki200 g
-
topinamburu pokrojonego na kawałki400 g
-
liście laurowe, suszone2
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
wody900 g
-
napoju migdałowego, niesłodzonego250 g
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
155 kcal /
648.4 kJ
Białko
3.4 g
Tłuszcz
4.6 g
Węglowodany
27.4 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
68.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska