
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
kaszy jaglanej130 g
-
korzenia imbiru, świeżego , obranego, pokrojonego na kawałki10 g
-
cebuli , pokrojonej w ćwiartki50 g
-
ząbki czosnku2
-
wody900 g
-
kukurydzy, konserwowej (ok. 2 puszki), odsączonej z zalewy600 g
-
masła , pokrojonego na kawałki40 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
kurkumy, mielonej1 łyżeczka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1182.4 kJ /
282.6 kcal
Białko
6.4 g
Węglowodany
37.1 g
Tłuszcz
14 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Błonnik
4.4 g
Sód
417.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOBRE KASZE
10 Przepisów
Polska
Polska