![Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/41B9BDC5-6B48-4E7B-837A-83A7877DDB09/Derivates/AF27EE8A-8092-4EE9-B22D-7A7047773290.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g kaszy jaglanej
- 10 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
- 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 900 g wody
- 600 g kukurydzy, konserwowej (ok. 2 puszki), odsączonej z zalewy
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczka kurkumy, mielonej
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1182.4 kJ / 282.6 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 37.1 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 417.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa selerowa aksamitna
25 Min
Zupa z ciecierzycy (Revithia)
9h 25 min
Zupa krem z pieczonej papryki i marchewek
2 godz. 20 min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1 Std. 30 Min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 Min
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
40 Min
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
35 min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 Std. 40 Min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zupa krem z ciecierzycy
30 Min
Zupa krem z groszku
40 Min
Zupa krem z warzyw
35 min