Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy

Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy

3.0 237 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • kaszy jaglanej
    130 g
  • korzenia imbiru, świeżego , obranego, pokrojonego na kawałki
    10 g
  • cebuli , pokrojonej w ćwiartki
    50 g
  • ząbki czosnku
    2
  • wody
    900 g
  • kukurydzy, konserwowej (ok. 2 puszki), odsączonej z zalewy
    600 g
  • masła , pokrojonego na kawałki
    40 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • kurkumy, mielonej
    1 łyżeczka
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 1182.4 kJ / 282.6 kcal
Białko 6.4 g
Węglowodany 37.1 g
Tłuszcz 14 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Błonnik 4.4 g
Sód 417.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...