Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
TM6 TM5

Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy

3.1 (209 ocen)

Składniki

  • 130 g kaszy jaglanej
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
  • 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 900 g wody
  • 600 g kukurydzy, konserwowej (ok. 2 puszki), odsączonej z zalewy
  • 40 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka kurkumy, mielonej
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1182.4 kJ / 282.6 kcal
Białko
6.4 g
Węglowodany
37.1 g
Tłuszcz
14 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Błonnik
4.4 g
Sód
417.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy