Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Blattpetersilie, ohne Stiele
- 60 g Zwiebeln
- 100 g Knollensellerie, in Stücken
- 20 g Öl
- 500 g Lammfleisch, mager, in Würfeln
- 1000 g Wasser
- 600 g Kartoffeln, in kleinen Würfeln
-
3
Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
lub 1 geh. EL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - ½ TL Pfeffer
- 1 TL Salz
- 1 TL Kümmel
- 200 g Möhren, in kleinen Würfeln
- 200 g Weißkohl, in feinen Streifen
- 1 Porreestange (200 g), in Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1592 kJ / 380 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 9.3 g
Alternatywne przepisy
Fischsuppe mit Gemüse
35 min
Kichererbsensuppe mit Lamm
45 min
Pichelsteiner Eintopf
1 godz. 10 min
Hähnchenbrust mit Orangen-Sojasauce
1h
Zürcher Geschnetzeltes mit Kartoffeln
3h
Colombo-Lammcurry mit Auberginen
2h 15min
Lammragout
1h
Schweinefilet à la Tafelspitz
50 min
Lammeintopf mit Paprika
50 min
Schweinefilet mit Fenchelgemüse und Champignonweizen
50 min
Rindfleisch-Wintergemüsetopf
1 godz. 45 min
Rindergulasch mit Semmelknödeln
1 godz. 30 min