Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 EL Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 4 Stücke Kabeljau (à 150 g)
- 1 ½ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Möhren, in Stücken
- 200 g Knollensellerie, in Stücken
- 150 g Porree, längs halbiert, in Stücken
- 3 EL Butter
-
40
g Weißwein
lub 40 g Geflügelfond - 150 g Sahne
- 200 g Geflügelfond
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 Prise Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3576 kJ / 854 kcal
- Białko
- 60 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 57 g
Alternatywne przepisy
Seelachs mit Reis und Paprika
1h
Fischfilet mit Tomatengemüse
45 min
Fischfilet mit Brokkoli, Reis und Dillsauce
45 min
Rotbarsch-Kartoffel-Gulasch
50 min
Zander mit Spinat
30 min
Lachsfilets in Sherrysauce
35 min
Kabeljau in Senfsauce
40 min
Kabeljau mit Sahnekartoffeln und Blattspinat
45 min
Mediterraner Fencheleintopf mit Fisch
50 min
Kabeljau mit Orangenbutter und Kartoffeln
45 min
Seeteufel an Tomatenrahm mit grünen Bohnen und Grillkartoffeln
40 min
Mediterrane Fischfilets mit Gemüse
40 min