Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 40 g Öl
- 600 g Rindergulasch, in Würfeln (2 cm)
- 500 g Starkbier (z.B. Guinness)
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 1 EL Schwarze Johannisbeer-Konfitüre
- 1 TL Senf
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 200 g weiße Rüben, in Stiften (1 x 3 cm)
- 200 g Möhren, in Scheiben (5 mm)
- 200 g Champignons, geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Rindfleischragout auf Selleriepüree
1 Std.
Rinderschmortopf
1 Std. 55 Min
Schweinefilet à la Tafelspitz
50 Min
Boeuf Bourguignon
1 Std. 30 Min
Wilder Hackbraten
2 Std.
Zitronen-Hähnchen
50 Min
Rinderschmortopf
1 Std. 20 Min
Gulasch Stroganoff
1 Std. 10 Min
Rindfleisch in Rotwein
2 Std. 15 Min
Hirschragout mit Schokolade
9h 30min
Wildragout
1 Std. 15 Min
Schweinefilet mit Selleriepüree und Kapern-Zitronen-Sauce
40 Min