Schweinefilet mit Fenchelgemüse und Champignonweizen

Schweinefilet mit Fenchelgemüse und Champignonweizen

4.4 50 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
    1
  • Olivenöl
    30 g
  • Wasser
    550 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Fenchelknollen in 5 mm Scheiben
    400 g
  • Kräutersalz
    1 TL
  • Estragon abgezupft
    3 Stängel
  • Schweinefilet
    500 g
  • Paprika edelsüß
  • Champignons in dünnen Scheiben
    400 g
  • Weizen parboiled (z.B. von Ebly)
    250 g
  • Zitronensaft
    2 TL
  • Sahne
    60 g
  • Pfeffer
    2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 511 kcal / 2153 kJ
Białko 41 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 8.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...