Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Hähnchenbrustfilets (à ca. 200 g), ohne Haut, waagerecht halbiert
- 1 ½ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 1000 g Wasser
- 400 g Romanesco, in Röschen
- 2 Schalotten, halbiert
- 40 g Butter
- 40 g Mehl
- 1 Zitrone, Bio, 1 TL Schale fein abgerieben, 2 EL Saft ausgepresst
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Hühnerbrühe für je 0,5 l Wasser - 150 g Sahne
- 4 Stängel Estragon, abgezupft
- 1 Prise Zucker
- 2 Prisen Muskat
- 2 Eigelb
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1691 kJ / 404 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porree-Hackfleisch-Suppe
35min
Frikadellen mit Rahmgemüse
40min
Gefüllte Tomaten
45min
Gemüseragout mit Bratklößchen
50min
Rindfleisch-Wirsing-Eintopf mit Tomatenbröselei
3 Std.
Edelfischragout
35min
Hühnerfrikassee
1 Std. 20 Min
Blumenkohl-Möhren-Suppe mit Würstchen
40min
Königsberger Klopse - mal anders
1 Std.
Hähnchen-Eintopf mit Spinat
1 Std.
Fisch mit Porree-Käse-Haube, Reis, Fenchel und Zitronensauce
1 Std.
Rindfleisch-Wintergemüsetopf
1h 45min