Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 3 EL Olivenöl
- 1 TL Butter, weich
- 400 g Blattspinat, TK, aufgetaut, leicht ausgedrückt
- 200 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 1 Prise Zucker
- 1 TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 1 Dose Kichererbsen (Abtropfgew. 425 g), abgetropft
- 2 Stücke Zanderfilet, ohne Haut (à 150 g)
- 2 Prisen Kreuzkümmel, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2709 kJ / 645 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Marinierter Lachs mit Thai-Spargel
1 godz. 20 min
Gedämpfter Kabeljau
35 min
Zander mit Spinat, Linguine und Beurre blanc
35 min
Lachsfilets in Sherrysauce
35 min
Kabeljau in Senfsauce
40 min
Garnelen und Lachs mit Wermutsauce
35 min
Edelfischragout
35 min
Fischfilet-Kräuter-Päckchen
35 min
Lachsforelle mit Senf-Hollandaise und Ofenkartoffeln
45 min
Lachs mit Zucchinireis
45 min
Fisch mit Fenchelgemüse an Orangensauce
45 min
Mediterrane Fischfilets mit Gemüse
40 min