Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mint Vinaigrette
- 3 oz extra virgin olive oil
- 1 oz lemon juice
- 1 oz fresh mint leaves
- 2 tbsp honey
- ½ tsp Dijon mustard
- 1 tsp salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
Citrus Salad
- 10 oz arugula
- 4 oz feta cheese, crumbled, to taste
- 4 oz pistachios, shelled
- 2 oz pomegranate arils/seeds
- 3 oranges, peeled (e.g. Cara cara, blood orange, navel or any combination)
- 1 grapefruit, peeled
- 10 fresh mint leaves, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2360 kJ / 564 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 872 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wild Rice Salad with Miso Vinaigrette
1 Std. 15 Min
Fennel, Orange and Cherry Salad
10 Min
Margarita
10 Min
Mediterranean Chopped Salad with Roasted Red Pepper Dressing
20 Min
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25 Min
Peeler Beet Carpaccio with Burrata
1 Std. 25 Min
Mixed Green Salad with Apple Lime Vinaigrette
15 Min
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
30min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 min
Creamy Broccoli Salad
10 Min
Kale Salad with Carrot and Ginger Dressing
20 Min
Chopped Asian Salad
20 Min