Pad Thai

4.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • unsalted peanuts
    2 oz
  • rice noodle ribbons
    10 ½ oz
  • large eggs
    3
  • water
    17 ½ oz
  • fresh ginger peeled, thinly sliced
    1 in.
  • garlic cloves
    2 - 3
  • fresh red chilies cut into pieces
    ½ - 1 oz
  • peanut oil
    1 oz
  • tiger shrimp, raw, peeled and deveined fresh or frozen, thawed
    16 - 17 ½ oz
  • raw sugar
    2 oz
  • soy sauce
    1 oz
  • fish sauce
    2 oz
  • tomato paste
    2 heaping tsp
  • limes ½ juice only and 2 quartered, to garnish
    2 ½
  • bean sprouts, fresh
    3 ½ oz
  • fresh cilantro leaves only, to garnish

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2320.6 mg
Białko 36.2 g
Kalorie 2775.1 kJ / 663.3 kcal
Tłuszcz 20.5 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Węglowodany 85.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...