Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g asparagus stems, woody ends, cut in pieces (5 cm, see tip)
- 600 g boiling water
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 150 g onions, quartered
- 30 g olive oil, plus extra for serving
- 200 g potatoes, peeled and diced (2 cm)
- ½ tsp fine sea salt, plus extra for seasoning
- 2 pinches ground black pepper, plus extra for serving
-
50
g double cream, plus extra for serving
lub crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 884 kJ / 213 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Celeriac and Apple Soup
55min
Carrot, Orange and Ginger Soup
25min
Spinach, Orange and Carrot Soup
25min
Beetroot Soup with Herb Dumplings
1 Std. 10 Min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20min
Creamy Courgette Soup
25min
Broccoli And Blue Cheese Soup
25min
Cream of Asparagus Soup
15min
Watercress Soup
25min
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35min
Spinach and Potato Soup with Savoury Egg Custard
45min
Spinach and Parmesan Soup
45min