Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g asparagus stems, woody ends, cut in pieces (5 cm, see tip)
- 600 g boiling water
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 150 g onions, quartered
- 30 g olive oil, plus extra for serving
- 200 g potatoes, peeled and diced (2 cm)
- ½ tsp fine sea salt, plus extra for seasoning
- 2 pinches ground black pepper, plus extra for serving
-
50
g double cream, plus extra for serving
lub crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 884 kJ / 213 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creamy Pea Soup with Serrano Chips
30 Min
Carrot and Coriander Soup
25min
Creamy Courgette Soup
25min
Creamy Tomato Soup
25min
Cream of Cauliflower and Coconut Soup
40min
Pea and Ginger Soup, Lemon Salmon with Broccoli
50min
Creamed Lettuce Soup, Broccoli with Black Olive Sauce
45min
Cream of Asparagus Soup
15min
Spinach and Parmesan Soup
45min
Broccoli and stilton soup
30 Min
Carrot, Orange and Ginger Soup
25min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 Min