
Wersje kompatybilne
Bread and Tomato Soup, Rolled Spinach Omelette and Steamed Ratatouille Vegetables
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g medium-hard cheese (e.g. Gruyère, Emmental, Cheddar), cut in pieces
- 2 garlic cloves
- 50 g extra virgin olive oil plus extra for serving
- 50 g stale white bread cut in pieces (1-2 cm)
- 200 g frozen chopped spinach defrosted
- 4 medium eggs
- 1 tsp salt
- 50 g onions quartered
- 50 g carrots cut in pieces
-
700
g ripe tomatoes cut in pieces
lub 700 g tinned chopped tomatoes - 6 - 8 fresh basil leaves to taste, 5-6 roughly torn
- 500 g water
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled - 400 g mixed vegetables (e.g. peppers, courgettes, aubergines), cut in pieces (2-3 cm)
- extra virgin olive oil for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 395 kcal / 1654 kJ
- Białko
- 17 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Węglowodany
- 19 g
- Błonnik
- 6.5 g