Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g olive oil
- 50 g soy sauce
- ½ tsp brown sugar
- 1 lemon, zest and juice
- 4 fresh salmon fillets, skinless (150-180 g each)
- 100 g shallots, halved
- 1 garlic clove
- 100 g leeks, white part only, cut in pieces
- 20 - 30 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm) (opcjonalnie)
- 100 g celery stalks, cut in pieces
- 350 g frozen peas
- 450 g water
- 2 tsp salt
- 400 g broccoli florets
- 2 pinches ground black pepper
- 50 - 100 g double cream, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2782 kJ / 664 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 9.4 g
Alternatywne przepisy
Coconut Creamed Kale
20 min
Butternut Squash and Coconut Soup
30 min
Carrot, Apple and Ginger Soup
35 min
Creamy Courgette Soup
25 min
Beetroot Soup, Horseradish Dumplings
1h 15min
Salmon and Fennel Risotto
25 min
Pea and Mint Soup (TM5)
20 min
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35 min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 min
Trout with Pesto, Tomatoes and Vegetables
45 min
Cream of Tomato Soup with Carrot and Squash, Honey Mustard Salmon with Rice
35 min
Mini Laxpuddings
1 godz. 10 min