Spinach, Lemon and Lentil Soup
TM5

Spinach, Lemon and Lentil Soup

4.2 (94 oceny)

Składniki

  • 100 g onions, quartered
  • 10 g olive oil
  • 200 g red lentils, rinsed
  • 1300 g water, cold
  • 2 chicken stock cubes (for 0.5 l each)
    lub 2 vegetable stock cubes (for 0.5 l each)
  • 150 g fresh baby spinach
  • ½ - 1 lemon, juice only, to taste
  • fine sea salt, to taste
  • ground black pepper, to taste

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
595 kJ / 141 kcal
Białko
9.3 g
Węglowodany
18.5 g
Tłuszcz
2.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy