Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onions, quartered
- 10 g olive oil
- 200 g red lentils, rinsed
- 1300 g water, cold
-
2
chicken stock cubes (for 0.5 l each)
lub 2 vegetable stock cubes (for 0.5 l each) - 150 g fresh baby spinach
- ½ - 1 lemon, juice only, to taste
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 595 kJ / 141 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Red Lentil Soup
40min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40min
Iranian Vegetable Stew
1 Std. 30 Min
Spinach, Orange and Carrot Soup
25min
Spiced Moroccan Lentil Soup
40min
Lentil Soup with Bulgur Dumplings
1h 40min
Chickpea soup with spinach
40min
Creamy White Beans and Leeks
20 Min
Chickpea soup with spinach
40min
Danish Split Pea Soup
1 Std.
Spinach, Chickpea and New Potato Soup
35 Min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45min