Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onions, quartered
- 10 g olive oil
- 200 g red lentils, rinsed
- 1300 g water, cold
-
2
chicken stock cubes (for 0.5 l each)
lub 2 vegetable stock cubes (for 0.5 l each) - 150 g fresh baby spinach
- ½ - 1 lemon, juice only, to taste
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 595 kJ / 141 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Coconut Creamed Kale
20min
Red Lentil Soup
40 min
Spinach, Orange and Carrot Soup
25 min
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35 min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 min
Lentil Soup with Bulgur Dumplings
1 Std. 40 Min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45 min
Quinoa Broth
35 min
Spinach, Chickpea and New Potato Soup
35 min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 min
Spring Vegetable Soup
35 min