Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g pork tenderloin, cut in slices (1 cm)
- 100 g button mushrooms, cut in slices
-
75
g dry vermouth
lub 75 g Madeira wine - 100 g milk
- 60 g onions, cut in halves
- 1 garlic clove (opcjonalnie)
- 2 tsp wholegrain mustard
- 1 tsp hot mustard
-
1
chicken stock cube (for 0.5 l)
lub 1 heaped tsp chicken stock paste, homemade - 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper, adjust to taste
-
2
tbsp crème fraîche
lub 2 tbsp cream - 1 heaped tbsp cornflour (starch)
- 2 - 3 sprigs fresh parsley, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 961 kJ / 230 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Beef goulash with bread dumplings
1h 30min
Beef in Stout
1 Std. 40 Min
Sautéed Pork with Cider
55 Min
Pork Fillet with Mustard Sauce
30min
Beef Stroganoff
1 Std.
Chicken with creamy vegetable sauce
50min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce
30min
Pork tenderloin parcels
1 Std.
Pork Fillet with Sauerkraut and Potato Purée
1h 10min
Pork Chops with Orange
2sa 25 dk
Pork Fillet with Red Wine Sauce and Vegetables
45 Min
Roasted Pork and Apples with Butternut Squash Purée
1h 25min