Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g cucumbers (approx. 3), cut in pieces
- 90 g onions
- 30 g butter
- 500 g water
- 1 Tbsp vegetable stock paste (see Tips), to taste
- 1 sprig fresh dill, leaves only
- 200 g potatoes, peeled and cut in pieces (3 cm)
- 1 pinch fine sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 1 tsp raw sugar (opcjonalnie)
-
100
g whipping cream
lub 100 g natural yoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 849 kJ / 202 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Cauliflower Cheese Soup
30 min
Creamy Courgette Soup
25 min
Beetroot Soup, Horseradish Dumplings
1h 15min
Spinach potato soup with savoury egg custard
45 min
Courgette Soup; Steamed Fish and Potatoes with Lemon Sauce
40 min
Asparagus cream soup
30 min
Cucumber Soup with Prawn Skewers
35 min
Creamed Lettuce Soup, Broccoli with Black Olive Sauce
45 min
Asparagus Stem Soup
55 min
Broccoli, Cauliflower and Courgette Soup, Tomatoes Stuffed with Tuna and Leeks, and Tomato Rice
45 min
Chickpea Soup (Revithia)
1h 40min
Creamy Pepper Soup
20 min