Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g queijo parmesão
- 450 g água
- 400 g pimentos vermelhos
- 200 g espinafres
- 200 g rúcula
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 300 g cogumelos frescos cortados em quartos
- 250 g caju torrado s/ sal
- 80 g pão ralado
- 2 dentes de alho
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 200 g queijo de cabra cortado em rodelas
- 7 folhas de massa filo
- Óleo q.b. p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1989 kJ / 476 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crumble de espinafres, feijoca e ricota
50 Min
Canelones de beringela
1h 5min
Crumble de abóbora, batata-doce e curgete
50 Min
Tarte vegetariana
1h
Folhado de ervilhas e batata-doce
50 Min
Piza de cebola, brie e gorgonzola
1h
Penne com beringela no forno
50 Min
Almôndegas de noz
50 Min
Tarte de feta e espinafres
40 Min
Penne com legumes no forno
1h 5min
Legumes no forno com molho de iogurte e azeite aromatizado
1h
Ratatouille em massa folhada
50 Min