Wersje kompatybilne
Lombo de borrego com chutney de legumes e batata corada
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g curgete cortada em cubos
- 60 g cebola
- 100 g pimento amarelo cortado em cubos
- 160 g cenoura cortada em cubos
- 80 g açúcar
- 20 g vinagre
- 1520 g água
- 2 c. chá de sal
- 500 g batatinhas novas cortadas em metades
- Óleo q.b. p/ fritar
- Azeite q.b. p/ saltear
- 4 lombos de borrego (180 g cada aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2112.9 kJ / 505 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 49.9 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 1270.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de grão com filetes de linguado
24h
Telhas de polvilho
6h
Frango marroquino com cuscuz
45min
Brunch italiano
1h 30min
Salada com maionese de manjericão e lima
35 Min
Piza com batata e alecrim
50min
Beringela com feta e malagueta
6h 35min
Chamuças de batata e coentros
45min
Massa com sardinha, limão e chili
35 Min
Peixe à putanesca
30min
Frango satay com arroz jasmin
1j 55 menit
Tzatziki
20 min