Wersje kompatybilne
Lombo de borrego com chutney de legumes e batata corada
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g curgete cortada em cubos
- 60 g cebola
- 100 g pimento amarelo cortado em cubos
- 160 g cenoura cortada em cubos
- 80 g açúcar
- 20 g vinagre
- 1520 g água
- 2 c. chá de sal
- 500 g batatinhas novas cortadas em metades
- Óleo q.b. p/ fritar
- Azeite q.b. p/ saltear
- 4 lombos de borrego (180 g cada aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2112.9 kJ / 505 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 49.9 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 1270.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lombinhos de porco com tomate e manjericão e arroz de limão
1j
Guisado dos reis
13h 10 min
Guisado de carne com puré de batata
1j
Frango com vinho e molho de romã
1j
Chicken à la King
40 Min
Chutney de beterraba e laranja
1j
Azeite de tomilho
5 Min
Caldo de cebola com ovo esfarrapado
40 Min
Baguetes de queijo e bacon
55 min.
Pãezinhos a vapor com barriga de porco no forno
7 Std.
Caldo de carne
40 Min
Salmão a vapor com molho agridoce
40 Min