Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gremolada
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 spicchi di aglio senz'anima (opcjonalnie)
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
Ossibuchi
- 4 ossibuchi
- farina q.b.
- 1 scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di burro
- 100 g di vino bianco secco
- 50 g di acqua
- ½ cucchiaino di dado per brodo di carne
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1247 kJ / 298 kcal
- Białko
- 32.2 g
- Węglowodany
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spezzatino di manzo con piselli e patate
1j 30 menit
Fegato alla veneziana
35 Min
Spezzatino di manzo con patate
1h 10 min
Spezzatino di manzo e fagioli
1j 30 menit
Ossibuchi agli asparagi
1j 30 menit
Spezzatino di vitello con purè di patate (6 porzioni)
1j 20 menit
Ossobuco di manzo di Razza Piemontese a Cottura Lenta e risotto allo zafferano
4j 30 menit
Faraona al vino rosso
1j 30 menit
Coniglio alla ligure
3h 20 min
Costine in umido
1j 20 menit
Cassoeula
1j 25 menit
Brasato di manzo al vino rosso
12 Std. 30 Min