Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gremolada
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 spicchi di aglio senz'anima (opcjonalnie)
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
Ossibuchi
- 4 ossibuchi
- farina q.b.
- 1 scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di burro
- 100 g di vino bianco secco
- 50 g di acqua
- ½ cucchiaino di dado per brodo di carne
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1247 kJ / 298 kcal
- Białko
- 32.2 g
- Węglowodany
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brasato di manzo al vino rosso
12h 30min
Trippa in umido
1h 10min
Stinchi alle erbe
2 godz.
Faraona ai funghi porcini
1h 10min
Ossobuco di manzo di Razza Piemontese a Cottura Lenta e risotto allo zafferano
4h 30min
Cassoeula
1h 25min
Costine di maiale alle verze
1h 20min
Stracotto di manzo in umido
1h 30min
Arrosto di vitello con carciofi
1h 5min
Coniglio in porchetta
1h 20min
Costine in umido
1h 20min
Ossibuchi agli asparagi
1h 30min