Wersje kompatybilne
Branzino e patate al vapore in salsa di basilico e pomodorini
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- ½ spicchio di aglio
- 20 g di capperi sott'aceto, sgocciolati
- 50 g di pomodori secchi sott'olio
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di yogurt naturale non zuccherato
- 700 g di acqua
- 400 g di patate tagliate a fette (½ cm)
- 2 branzini, eviscerati (da 350/400 g ciascuno)
- 8 pomodori ciliegino a metà
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 8669 kJ / 2071 kcal
- Białko
- 167.6 g
- Węglowodany
- 83.8 g
- Tłuszcz
- 120.8 g
- Błonnik
- 5.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesce al vapore con verdure miste
1 Std. 20 Min
Branzino al sale aromatico
55min
Branzino al cartoccio
1h 10min
Insalata tiepida di asparagi e uova barzotte
1h
Filetti di pesce persico con polenta di mais fresco
1h 5min
Insalata di salmone con fagiolini, patate e pinoli
50min
Asparagi a vapore in salsa verde
40 min
Gamberi in insalata esotica
30 min
Salmone al cartoccio con salsa al melograno, fonduta di porri e patate al vapore
55min
Filetti di branzino con salsa agli asparagi
45 min
Sogliole e finocchi con curry al Varoma
35min
Insalata fredda di polpo e patate
50min