Minestra di pasta, fagioli e acciughe

Minestra di pasta, fagioli e acciughe

4.4 64 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolla dorata in quarti
    80 g
  • filetti di acciuga sotto sale dissalati
    4
    4 filetti di acciuga sott'olio
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di funghi secchi ammollati in acqua tiepida e strizzati
    20 g
  • di polpa di pomodoro a pezzi
    100 g
  • di fagioli cannellini in scatola sgocciolati e sciacquati (vedere varianti)
    220 g
  • di acqua
    800 g
  • di sale + q.b.
    ½ cucchiaino
  • di pasta all'uovo secca, tipo maltagliati
    120 g
  • di fagioli borlotti in scatola sgocciolati e sciacquati (vedere varianti)
    220 g
  • di timo secco (opcjonalnie)
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 300 kcal / 1255 kJ
Białko 14.4 g
Tłuszcz 9.6 g
Węglowodany 41.7 g
Błonnik 7.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...