Wersje kompatybilne
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 filetti di acciuga sott'olio
- 300 g di seppioline pulite
- 300 g di calamari interi piccoli puliti
- 600 g di polpa di pomodoro
- 150 g di vino bianco secco
- 50 g di olive taggiasche denocciolate a metà
- 20 g di capperi sotto sale, dissalati
- 8 fettine di pane abbrustolite
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 8247 kJ / 1971 kcal
- Białko
- 122.1 g
- Węglowodany
- 262.7 g
- Tłuszcz
- 55.3 g
- Błonnik
- 20.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpetti affogati
45 min
Moscardini al limone
30 min
Seppioline al vino bianco
25min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Polpetti all'inferno
40 mnt
Seppie con i piselli
40 mnt
Polpo con patate alla salentina
1h 10min
Calamari in umido
55 min
Calamari alla napoletana
40 mnt
Anelli di totano in umido
30 min
Polpo in rosso
35 mnt
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 min