Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di cipollotti a pezzi
-
50
g di pancetta affumicata a cubetti
lub 50 g di cubetti di prosciutto crudo - 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di riso tipo Vialone nano
- 700 g di brodo vegetale caldo + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 350 g di piselli surgelati, decongelati
- 20 g di burro a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1866 kJ / 446 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di riso, patate e prezzemolo
35min
Riso e porri
30min
Risotto al radicchio rosso di Verona
40min
Risotto viola al radicchio e scamorza
35min
Riso e prezzemolo (Ris e erborin)
45min
Risotto burrata e piselli
40min
Risotto zucchine e cipollotti profumati al limone
40min
Minestra di orzo e piselli secchi
1h
Risotto con lo sclopit
40min
Risotto allo zafferano, cavolo nero e vino rosso
35min
Pasta e fagioli
50min
Orzotto al radicchio rosso
40min