Zuppa di ceci e rosmarino

Zuppa di ceci e rosmarino

3.4 63 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 3 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 1 cipolla a pezzi
  • 1 spicchio di aglio
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 1200 g di acqua
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
    1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
  • 250 g di ceci secchi ammollati in acqua per 8 ore
    500 g di ceci in scatola, lessati e sgocciolati

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 315 kcal / 1321 kJ
Białko 13.3 g
Tłuszcz 16.5 g
Węglowodany 30.6 g
Błonnik 8.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...