Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 1 cipolla a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1200 g di acqua
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
lub 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
-
250
g di ceci secchi, ammollati in acqua per 8 ore
lub 500 g di ceci in scatola, lessati e sgocciolati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1321 kJ / 315 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 30.6 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Błonnik
- 8.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di lenticchie al profumo di timo
35min
Zuppa di lenticchie rosse
50min
Zuppa di legumi e cereali
1 godz.
Zuppa di lenticchie
50min
Lenticchie speziate in umido
1h 30min
Ceci in umido
1h 30min
Zuppa di ceci e cicoria
1 godz.
Zuppa di farro alla contadina
50min
Fagioli in umido
1h 30min
Minestra finocchi, orzo e farro
1 godz.
Zuppa di fave
50min
Zuppa di ceci e castagne
1 godz. 20 min