Chicken with Bell Peppers in Beer Sauce

Chicken with Bell Peppers in Beer Sauce

3.0 9 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • shallots cut into pieces
    4 oz
  • extra virgin olive oil
    ½ oz
  • red bell peppers cut into pieces (½ in.)
    12 oz
  • yellow bell peppers cut into pieces (½ in.)
    12 oz
  • all-purpose flour
    2 oz
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • chicken tenders, air-chilled
    32 oz
  • stout beer
    7 oz
  • honey
    1 oz

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 52 g
Kalorie 1908 kJ / 456 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...